آموزش میناکاری روی سفال بصورت رایگان

ساخت وبلاگ
آموزش میناکاری روی سفال بصورت رایگان

آموزش میناکاری روی سفال (لعاب برجسته)

در این مقاله قصد داریم به آموزش میناکاری روی سفال بپردازیم. این هنر سابقه ای ۵هزار ساله دارد و جزو صنایع دستی می باشد. امروزه سفالگری علاقه مندان زیادی پیدا کرده و بیشتر افراد دوست دارند این هنر گرانبها را یاد بگیرند، از کار با چرخ سفالگری و ساختن دست سازه ها گرفته تا نقاشی روی سفال و لعاب برجسته یا همان میناکاری روی سفال. علاوه بر اینکه کار با گل و سفالگری آرامش خاصی دارد و ذهن را منسجم می کند، می توان در کنار آن به کسب درآمد هم رسید. با شهر سفال همراه باشید.

با توجه به اینکه فضای مجازی گسترش یافته و به راحتی می توان همه چیز را از طریق اینترنت خرید کرد، دسترسی به وسایل سفالگری هم آسان شده است، ابزاری مثل چرخ سفالگری در ابعاد مختلف، ابزارهای مخصوص سفالگری، گل رس، رنگ های مخصوص نقاشی و غیره که به راحتی می توان همه اینها را از شهر لالجین خریداری کرد.

در این میان هنر میناکاری بیشتر از هر چیز دیگری طرفدار پیدا کرده و افراد مختلف، مخصوصا خانم های خانه دار برای اینکه وقت خود را بیهوده تلف نکنند و از آن استفاده مفیدی بکنند اقدام به آموزش این هنر زیبا می کنند و برای خود یک منبع کسب درآمد ایجاد می کنند.

ما دراینجا به طور کامل و مرحله به مرحله و با زبانی قابل فهم این هنر زیبا را به شما آموزش می دهیم پس اگر علاقه مند هستید این هنر را یاد بگیرید تا انتهای این مقاله یعنی آموزش میناکاری روی سفال با ما همراه باشید.

در ابتدای کار آموزش میناکاری روی سفال شما به یک سری ابزار احتیاج دارید که بابد آنها را قبل از شروع کار تهیه کنید.

وسایل موردنیاز میناکاری روی سفال

  • سفال و یا سرامیک خام
  • شابلون های میناکاری
  • استامپ
  • سیاه قلم
  • لعاب، پودر لعاب

آموزش مرحله به مرحله میناکاری

در مرحله اول شما باید محصول موردنظر خود را به طور کامل سمباده بکشید تا سطح آن صاف و یکدست شود.

در مرحله دوم اگر محصول موردنظر شما بشقاب است ابتدا باید با استفاده از مداد مشکی وسط آن را پیدا کنید و سپس به قسمت های مساوی تقسیم کنید. بعد از این کار در مرحله سوم شابلون را روی کار قرار داده و با استفاده از جوهرمخصوص میناکاری نقش موردنظر را روی بشقاب بکشید.

در مرحله چهارم از آموزش میناکاری روی سفال باید طرح هایی که روی شابلون هایی که از قبل آماده کرده اید وجود دارد را با استفاده از قیچی از هم جدا کنید، این طرح ها را روی استامپ بزنید و بعد شابلو را روی قسمتی از سفال که می خواهید طرح آنجا باشد قرار دهید و فشار دهید تا طرح روی سفال منتقل شود، بعد از اینکه بصورت کامل ایمن کار تمام شد با استفاده از سیاه قلم که داخل پمپ مخصوص ریخته اید، سیاه قلم طرح را بکشید.

مرحله پنجم که مهم ترین مرحله است، لعاب زدن می باشد. در این مرحله از آموزش میناکاری روی سفال باید رنگ ها را طوری انتخاب کنید که باهم هماهنگی داشته باشند.

برای شروع می توانید از طرح های آماده که توسط افراد ماهر کشیده شده اند کمک بگیرید و آنها را الگوی کار خود قرار دهید. در این مرحله بعد از اینکه لعاب ها را آماده کردید مقداری از آنها را داخل پمپ های مخصوص بریزید و نام رنگ ها را روی پمپ بنویسید تا دوباره دچار مشکل نشوید.

قبل از استفاده پمپ را تکان دهید تا لعاب داخل آن خوب مخلوط شود و بعد با استفاده از سوزن پمپ نقوش را با لعاب پر کنید، توجه داشته باشید که این کار را با دقت انجام دهید، و با لعاب کم یا زیاد داخل نقوش را پر نکنید. و دقت کنید که بین نقش ها فضای خالی باقی نماند. شما می توانید دور نقش را لعاب سفید بزنید و زمینه آن را آبی فیروزه ای یا سبز بزنید.

در مرحله آخر از آموزش میناکاری روی سفال باید فِرِد روی کار بپاشید و سپس آن را داخل کوره بگذارید. شاید برای شما سوال پیش آید که فِرِد چیست، فِرِد دانه ریز شیشه ای است که برای براق و ضدآب شدن کار روی آن می پاشند.

آموزش میناکاری روی سفال بصورت رایگان
آموزش میناکاری روی سفال

 

آموزش میناکاری روی سفال بصورت رایگان
آموزش میناکاری روی سفال

بیشتر بدانید: آموزش معرق کاری روی سفال

پختن سفال میناکاری در کوره

برای پخت سفال میناکاری شده با توجه به نوع جوهر استفاده شده در آن می توانیم پخت آن را به سه حالت تقسیم کنیم، در حالت اول پخت نرم است که در آن زمان پخت کم است، حالت دوم پخت متوسط است که در آن زمان پخت هم متوسط است، حالت سوم پخت سخت است که در آن زمان پخت بالا است.

بطور کلی رنگ های مورد استفاده برای میناکاری را باید با درصد سرب گوناگون و مقاوم در برابر اسید انتخاب کرد. سفال میناکاری شده که در برابر هوازدگی مقاوم باشد برای پخت به حرارت ۹۰۰ درجه نیاز دارد که این حرارت با توجه به نوع حرارت می تواند تغییر کند.

بیشتر بدانید: مدت زمان پخت سفال در کوره

سیاه قلم چیست؟

سیاه قلم مخلوطی از چسب، گرافیت و غیره است، هنگامی که طرح سیاه قلم روی کار زده می شود، هنگام پر کردن داخل نقوش با لعاب های رنگی، دیگر رنگ خارج از نقش زده نمی شود و کار تمیز در می آید.

چگونه سیاه قلم بکشیم؟

این مرحله هم یکی از مراحل ساده و مهم در آموزش میناکاری روی سفال است که بسیار ساده و راحت است، ابتدا باید پمپ مخصوص را از سیاه قلم پر کنید و سپس روی خطوطی که طراحی کرده اید بکشید به عبارت دیگر خطوط را پررنگ کنید. توجه داشته باشید که این کار در عین راحتی دقت بالایی می خواهد و شما نباید هنگام زدن سیاه قلم دستتان بلرزد.

ساخت لعاب میناکاری

برای ساخت لعاب میناکاری شما به لعاب پودری، ترانس و آب نیاز دارید. ما برای ساخت تمام رنگ های میناکاری از یک فرمول استفاده می کنیم، بحز رنگ سفید. به عنوان مثال شما برای ساخت لعاب رنگی ۵۰ گرم پودر رنگ را با ۷۵۰ گرم ترانس و نیم لیتر آب را با هم مخلوط می کنید.

نکته ای که در اینجا قابل ذکر است این است که مقدار آب آنچنان مهم نیست چرا که اگر شما آب زیادی داخل ترکیب بریزید می توانید بگذارید ترکیب ته نشین شود و آب اضافی را تخلیه کنید و یا اگر آب کمی داخل ترکیب ریختید می توانید مجدد به آن آب اضافه کنید.

برای ساخت رنگ سفید به عنوان مثال ۵۰ گرم رنگ سفید را با ۳۰ گرم ترانسفر ترکیب کنید و سپس به مقدار لازم آب به آن اضافه کنید. بعد از تمام شدن ساخت لعاب آن را از صافی عبور داده و داخل یک بطری بریزید.

آموزش ساخت سیاه قلم 

شما برای ساخت سیاه قلم میناکاری به سه نوع مواد نیاز دارید که شامل: روغن هریوس، ترانسفر یا MT60 و گرافیت. در ابتدا روغن را داخل یک ظرف مانند سطل می ریزید و سپس گرافیت را کم کم به آن اضافه می کنید و همزمان هم می زنید.

بعد از اینکه بطور کامل مخلوط شد ترانسفر را اضافه می کنیم و دوباره هم می زنیم تا کامل مخلوط شود و محلولی یکدست بدست آید. بعد از حدود نیم ساعت مخلوط بدست آمده را امتحان می کنیم تا ببینیم غلظت آن مناسب است یا نه، اگر مخلوط غلیظ بود به آن مقداری روغن هریوس اضافه می کنیم و اگر رقیق بود مقداری ترانسفر اضافه می کنیم. سپس مخلوط را از صافی عبور می دهیم و داخل یک ظرف می ریزیم.

آموزش میناکاری روی سفال بصورت رایگان
آموزش میناکاری روی سفال

کسب اطلاعات بیشتر: آموزش آینه کاری روی سفال

آموزش میناکاری روی سفال بدون کوره

برای میناکاری روی سفال بدون کوره از رنگ های سرد استفاده می کنند که نیاز به حرارت و پختن نداشته باشد. در این روش بعد از اینکه طرح را روی کار کشیدیم آن را رنگ می کنیم و اجازه می دهیم خشک شود و بعد از آن کار ما آماده است.

آموزش میناکاری روی سفال بصورت رایگان و تصویری | شهر سفال
آموزش میناکاری روی سفال

تفاوت میناکاری و خاتم کاری در چیست؟

بسیاری از افراد میناکاری و خاتم کاری را باهم اشتباه می گیرند در صورتیکه این دو هنر هیچ ربطی به هم ندارند و فقط از نظر آوا با هم متناسب هستند. بطور کلی خاتم کاری از چند ضلعی های منظمی تشکیل شده که با کنار هم قرار گرفتن آن یک طرح هندسی و بسیار زیبا ایجاد می شود. ابزاری که در این هنر استفاده می شود، انواع چوب، انواع استخوان، مفتول های فلزی، از همین ابزارها می توان فهمید که این دو هنر هیچ ارتباطی باهم ندارند.

راستی! خوشحالی میشیم در  کانال تلگرام   یا پیج اینستاگرام  شهر سفال عضو بشید.

خرید آنلاین انواع گلدان سفالی و سرامیکی از لالجین...
ما را در سایت خرید آنلاین انواع گلدان سفالی و سرامیکی از لالجین دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : شهر سفال ceramicvase بازدید : 280 تاريخ : دوشنبه 1 اسفند 1401 ساعت: 17:55